Magunkról

“Ami Bécsnek a Grinzing, az mostantól legyen Budapestnek Budafok!”

Promontor étterem

Ezt a kedves kis budafoki városrészt szeretnénk még hangulatosabbá tenni, megidézni a budai kisvendéglők miliőjét. Az épületek régiek, szépen felújítottak és kellemes környezet veszi körül őket. A Bécs környéki Grinzinghez hasonlóan a kertes vendéglőkkel teli élményt szeretnénk elhozni a Budafok számára. Szeretnénk mindezt úgy, hogy azért ízig-vérig budafoki maradjon. Aki ízelítőt szeretne kapni a konyha fogásaiból, s ezt leöblítené valamelyik helyi pincészet borával, az mindenképpen tegyen egy próbát.

 

Megtaláltuk a lokáció legjobb hentesét, innen vesszük a napi friss húsárut. Innen származik a zöldségesünk és a pék is, akitől a kenyeret vesszük. A budafoki piacról érkezik a savanyúság is. Az Etyek-Budai Borvidék központjaként, a helyi gazdák csendes borait végigkóstolva a legjobbakat válogattuk a borlapunkra. A budafoki pezsgős hagyományokat tisztelve választottuk ki a ház pezsgőjét és minden pezsgő borunk helyi pincétől származik. Az étterem enteriőrjét is úgy alakítottuk ki, hogy barátságos és otthonos legyen, ami jól illeszkedik az épület adottságaihoz és minden szegletében hordozza Budafok hangulatát és pezsgő történelmét. Sikerült két nagy presztízsű német sörmárkával megállapodni és egyedüli budafoki étteremként ennek a két világhírű sörgyárnak a söreit csapoljuk, hogy a sváb hagyományokat tovább vigyük.

 

Az épületegyüttes másik szárnyában, közvetlenül a Promontor Kertvendéglő szomszédságában nyitottuk a Budafoki Gyors nevű gyorséttermünket. Tudtuk, hogy a korábban kocsmaként funkcionáló helyiséget nem akarjuk újra megnyitni. Viszont adta magát az épület elrendezése hogy egy másik egységet is nyithatunk épületen belül. Ez pedig egy gyorsétterem lett, ami hiánypótló a városrészben. A cél az volt, hogy gyorsan házias ételeket tudjanak elfogyasztani, de a mai kívánalmaknak megfelelő környezetben, klimatizált térben, ételszagmentesen. Így akinek kevesebb ideje marad a hétköznapi étkezésre, az is megkóstolhatja azt a minőséget, amit a Promontor Kertvendéglőben kínálunk, mérsékeltebb áron. Minden helyi lakosnak és vendégünknek szeretnénk olyan gasztronómiai élményt nyújtani éttermeinkben, ahol kifogástalanul érezhetik magukat!

Régen és most

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen típusú vendéglátóhelyet valósítsunk meg ebben a majd százéves épületben. Magunkból indultunk ki, hogy szeretjük élvezni az életet, jókat enni és inni. Ezért alapvető elképzelés volt, hogy jóízű ételekkel, finom borokkal és vendégbarát környezettel várjuk majd a minket megtisztelő közönséget. Mivel a budafoki hagyományokat is szeretnénk ápolni, – nem mellesleg mi is borbarátok vagyunk, – így a helyi csendes és pezsgő borok képezik éttermünk borkínálatát. A pezsgő, mint legfontosabb és híresebb helyi termék szintén fontos szempont volt az itallap összeállításakor. Mindezek mellett kedveljük a jó sört is, kínálunk kiemelkedő minőségű német söröket.

Amikor ezeket mind-mind végiggondoltuk és megnéztük az épület adta lehetőségeket, (borpince, kert, több helyiség) akkor született meg az ötlet, miszerint hagyományos budafoki vendéglővé szeretnénk válni, modern köntösben a szó legjobb értelmében.


Reméljük célunkat sikerrel valósítjuk meg. Tegyék próbára, milyen is egy budafoki vendéglő hangulata.

Várjuk önöket!

A ház üzemeltetője a Castan Group cégcsoport, amely öt vendéglátó egységet üzemeltet. A cég ékköve 2006 óta a Búsuló Juhász Étterem a Gellért-hegyen. 2007-től az Arany Hordó Étteremet is üzemleteti a Budai Várnegyedben. A cég vezetői a csúcsgasztronómiában dolgoztak és az ott szerzett tapasztalatokkal felvértezve vágtak neki a munkának. 2014-ben jutottak arra az elhatározásra a cég tulajdonosával, hogy további, de más jellegű vendéglátó egységeket is megnyitnak, s ekkor nevezték át a céget Castan Groupra. 2016-ban egy egyedülálló szállodával bővül majd a cég portfóliója, egy butik hotellel a Maison Bistro & Hotel ami a Régi Országház Étterem helyén nyitotta meg kapuit 2016 végén, ami a Petit Maison egy új szárny és egy kávéházzal a Maison Caféval gyarapszik 2018-ban. 2019-ben pedig a Maison Grand Hotel is átadásra kerül amivel három szállodára bővül a cég szálloda portfóliója.


„Minden egységünkben fontos alapelv a professzionalitás, a barátságos kiszolgálás, egyedi kínálat, a jóízű ételek, a szolgáltatáshoz igazított, megfizethető ár. A legfontosabb, hogy bárki, aki valamelyik üzletünkbe betér, igazán vendégnek érezhesse magát. Próbálja ki Ön is üzleteinket!”
 Juhász Gábor, ügyvezető igazgató